Inschrijven Oranjemarkt en Zomerfeest Wapenveld geopend

Stichting Zomerfeest Wapenveld opent de inschrijvingen voor de Oranjemarkt en het Zomerfeest Wapenveld voor 2018. Net als vorig jaar zal het comité, bestaande uit de Wim Eilander, William Boeve, Tom Regterschot, Gert Eilander, Alexander Kwakkel en Aad Eilander, beide markten organiseren.
De Oranjemarkt zal zijn doorgang vinden tijdens Koningsdag op vrijdag 27 april en het Zomerfeest Wapenveld zal op zaterdag 16 juni plaatsvinden. De organisatie moest voor de 29e editie van het Zomerfeest Wapenveld uitwijken naar de derde zaterdag van juni om niet in een spagaat te komen indien de plaatselijke trots, v.v. W.Z.C., onverhoopt nacompetitie moet gaan spelen.
William Boeve, zitting hebbend in zowel het Zomerfeest Comité als in het bestuur van  Oranjevereniging Maxima heeft al weer zin in de markten: “We hebben weer veel ideeën geopperd. Op 27 april, tijdens viering van Koningsdag regelt het Zomerfeest Comité de Oranjemarkt. En tezamen met het Zomerfeest neemt WZC haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Op deze manier kunnen we vakantiegangers, inwoners van Wapenveld en de wijde regio ook leuke evenementen bieden. Zetten we Wapenveld op de kaart en bieden we de duizenden bezoekers een leuk uitje”, aldus Boeve, die binnen de club gesteund wordt door veel vrijwilligers en een sterke commissie.

Oranjemarkt
Vorig jaar werd de Oranjemarkt, op verzoek van Oranjevereniging Maxima, voor het eerst tijdens Koningsdag georganiseerd door Stichting Zomerfeest Wapenveld. Dit is voor beide organisaties dermate goed bevallen dat er besloten is om hier mee door te gaan. De Oranjemarkt zal op vrijdag 27 april tijdens Koningsdag plaatsvinden. De Oranjevereniging heeft een fantastisch programma opgezet voor deze landelijke feestdag en daar is de Oranjemarkt een mooie aanvulling op.

Zomerfeest Wapenveld
Door aanpassing van het speelschema door de K.N.V.B. zag het organiserende duo, de voetbalvereniging en de supportersvereniging W.Z.C. zich genoodzaakt om een week op te schuiven om zo niet in een spagaat te komen wanneer er nacompetitie moet worden gespeeld door de plaatselijke trots.
Jaarlijks staat het Stationspark bomvol handel en de organisatie heeft besloten om ’s morgen zich volledig te focussen op de markt welke dan opgeluisterd wordt door optredens van de plaatselijke gymnastiekvereniging en kan er op pony’s gereden worden bij de Schaapskooiruiters. Verder is het comité nog bezig om diverse kinderactiviteiten vast te leggen zodat er voldoende te doen is voor de kinderen. Het springkussen en de draaimolen zijn reeds vastgelegd. Natuurlijk zijn er ook de nodige kramen te vinden welke iets voor de inwendige mens te bieden hebben.

Na de middag beginnen we om 13.30 uur met het shantykoor De Zingende Padden. Muziek geeft dan een extra dimensie aan de jaarmarkt. Dit jaar treden de bekende Zwolse zangers Wimmie Bouma en Antoon Wolters op en brengen met hun singles sfeer op het horecaplein.
De traditioneel gezellige en drukbezochte braderie en rommelmarkt in het Stationspark te Wapenveld vindt dit jaar plaats op 16 juni, de derde zaterdag in juni.

Van 8:00 uur tot 18:00 uur is het Stationspark aan de Groteweg/Klapperdijk in Wapenveld geopend en wordt er weer een grote diversiteit aan artikelen, van kleding tot curiosa, te koop aangeboden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *